Общи условия

Наемателят трябва да отговаря на следните изисквания:
Да има поне от три години издаден документ за управление на МПС, което е валидно. Минимална допустима възраст – навършени 23 години.  Документи, които се изискват:  лична карта, паспорт, (за самоличност)

Срок на наема:
Периодът за наем е 24 часа минимум. При просрочване на използването на автомобила и връщането му без предварително известие със закъснение след завършването на договореното време за ползване, се доплащат следните суми: до 1 час – не се заплаща такса; 1-4 часа – наем за половин ден; повече от 4 часа – наем за целодневно ползване.

Условия за депозит и плащане.
По време на резервацията е възможно извършването на частично предварително заплащане (30% от крайната цена) посредством кредитна карта, или ползвайки следните начини за разплащане:  еPay.bg. При използване на кредитна карта, тя ще бъде таксувана с основание  „Speed 2009" ltd /"Спийд 2009" ООД – името на нашата фирма. Заплащанията за наема се извършват в български лева съобразно курса на Българска Народна Банка за деня. Всички обявени цени на сайта са с включено  ДДС.

Информация и данни на фирмата: "Спийд 2009"ООД, Булстат: 200555096; Адрес: гр. Айтос, ул. Петър Станев № 2
тел:+359 888 921 777, ел. поща: info@speedrentacar.bg

При наличие на извършено частично предплащане, Наемателят има отговорността да заплати остатъка от пълната сума за наема на автомобила.
Варианти за плащане: Visa, МasterCard, Maestro, Borica или плащане в брой.
Наемателят се задължава да остави депозит за наемането на автомобила в брой или с кредитна карта  издадена на негово име (Visa или MasterCard). Според класа на автомобила размера депозита cе различава за всеки автомобил (от 0 до 500 евро).

Застраховки:

  • Пълно Автокаско – Клиентът е освободен  от отговорност до размера на депозита в случай на причинени щети или кражба.Застраховката е валидна при представяне на документ, издаден от КАТ за щетата/кражбата, документите и ключовете на колата трябва да бъдат върнати безусловно. Застраховката не важи при употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества, както и при нарушение на закона за движение по пътищата. Същата не покрива причинени щети по джанти, гуми, стъкла, шаси, интериор и драскотини, нанесени по време на престой на паркинг.
  • Супер Автокаско –  Не се изисква депозит. включва драскотини на паркинг, щети по гуми, джанти, стъкла и шаси.
Обърнете внимание на следното:
 Автокаско свобождава клиента от отговорност напълно,  но не отменя изискването да бъде представен протокол, съставен от КАТ. При положение, че клиентът не осигури необходимата документация от КАТ за ПТП, той изцяло заплаща пълния размер на щетите. При положение, че клиентът не предостави необходимата документация от КАТ за кражба или тотална щета, той поема изцяло отговорността и се задължава да плати пълната застрахователна стойност на наетия автомобил. От горепосочените застраховки нито една не осигурява покриването на частични липси, загуба на части или аксесоари.
Загубата на документи се таксува: размерът на таксата е 200 € (таксува се и загубата на панел на касетофон или CD, както и ключове)
От горепосочените застраховки нито една не освобождава клиента от носенето на отговорност при щети, нанесени по интериора на наетия автомобил (тапицерия, табло, седалки и друго.)

Гориво:
Вие получавате автомобил за ползване с резервоар, напълнен с необходимото гориво. Липсата на гориво след връщането на автомобила се заплаща от клиента, заплаща се и такса в размер на 10 €.

Еднопосочни наеми:
При положение, че наетият автомобил е върнат след ползване в друго населено място или офис на  Speed Rent a car е вероятно да бъде добавено допълнително заплащане.
При наличие на предварителна заявка се дава възможност за доставяне на автомобила до всяка достъпна локация в Бургаска  и Варненска област.
Не се допуска без предварителна уговорка и пълномощно автомобилите на „Спийд 2009” ООД  да пътуват зад граница.

Допълнителни аксесоари:
Багажникът е подходящ за пренасяне на ски, вериги за сняг,  GPS навигационна система,  Детско столче и друго. Таксуват се за ден.                                                

Извънредни  обстоятелства:
Наемането/връщането на автомобил извън работно време, което е посочено се таксува еднократно в размер на 15.00 €. Работно време: 24/7 от 09:00 – 19:00 часа.                                                                  
Ако автомобилът бъде върнат по-рано от посочения в договора срок, наемодателят не възстановява предварително платената сума за наем.
Наемът на използвания автомобил може да бъде удължен по желание на клиента след уведомяване на наемодателя 24 часа преди изтичане на договора.

Наеми извън страната:
Осъществяват се след предварителна заявка. Еднократната такса която се изисква за плащане е в размер на 80.00 € – 100.00 €, определя се от класа на наетия за ползване автомобил. Заплаща се двоен депозит. Някои дестинации са забранени.

Условия позволяващи анулиране/промяна на резервация:
До 72 часа преди началото на срока за наем заявената резервация може да бъде коригирана.
Резервация, която е анулирана, води до начисляване на такса в размер на 30% от окончателната цена за наема, но не по-малко от наемната цена за ползване на автомобила за 1 ден.
В случай на неявяване на Наемателят до 12 часа след направената резервация за периода на ползване, предплатената сума не се връща.

При липсата на наличност на резервирания автомобил е възможна замяна с алтернативна кола от същия или по-висок клас без заплащане на допълнителни суми. В случай на липса на възможност за предоставянето на алтернативен автомобил, предплатената сума за наема ще бъде върната.
Ако обичате, възползвайте се и направете заявка чрез нашия онлайн формуляр, проучете за определените цени на застраховките и допълнителното оборудване.

Viber me Whatsapp